278146
Book
In basket
Historia kuchni rozumianej jako gotowanie i przyrządzanie posiłków, sięga początków życia na ziemi. Pierwsi ludzie musieli mocno się natrudzić, żeby zdobyc pożywienie i przetrwać! Jak gotowano bez naczyń? Co jadano, gdy nie znano chleba? Jak przechowywano żywność, skoro nie było lodówek? Co pili nasi przodkowie, którzy nie znali soków ani herbaty, nie wspominając o coca-coli? Przyprawy były kiedyś tak cenne, że płacono nimi podatki! Słodycze wyglądały inaczej. Gdy nie znano tabletek, lekami były specjalne potrawy i roślinne mikstury. Z tą bogatą ilustrowaną książką zajrzycie do garnków dawnych gospodyń, poznacie przysmaki innych krajów oraz ciekawostki związane z przygotowaniem jedzenia i stylem odżywiania się. Dowiecie się, co jadano w czasach wojny, jak radzono sobie, gdy żywność była na kartki, i jak wyglądają posiłki podawane w wyjątkowych warunkach: w samolotach i statkach kosmicznych. Poznacie też tradycyjne potrawy z Polski i z innych krajów, potrawy najbardziej luksusowe i... najbardziej obrzydliwe. Życzymy Wam inspirującej kulinarnej podróży przez epoki, regiony i smaki!
Availability:
K.E.N. 21 (W139 Oddział dla Dzieci)
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Barwna 8 (BD9)
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Fanfarowa 19 (BD11)
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Na Uboczu 2 (BD60)
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
General note
Nazwa autora na stronie redakcyjnej.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again