281197
Book
In basket
Oto kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć przygodę z fermentacją. Znajdziesz w nim ponad 120 przepisów na fermentację aż 64 różnych warzyw i ziół, a także podstawy wyposażenia kuchni oraz metod konserwowania żywności. Zostań mistrzem kimchi, kiszonej kapusty oraz pikli i poszerzaj swój repertuar o kolejne pyszności, którymi zaskoczysz wszystkich, takie jak złote buraki z curry czy kiszone paluszki marchewkowe. Nie musisz zastawiać całej kuchni słoikami – dzięki tym prostym i zróżnicowanym przepisom możesz wykonać mniejsze porcje i cieszyć się kolejnymi kuchennymi eksperymentami. Dzięki tej książce poznasz również: – podstawy procesów fermentacji, – rodzaje niezbędnych naczyń, które powinny się znaleźć w twojej kuchni, – problemy, jakie możesz napotkać, – przepisy na fermentowane śniadania, lunche, koktajle, a nawet… desery! Zostań mistrzem kiszonek i fermentacji!
Availability:
ZWM 5 (W45)
All copies are currently on loan: sygn. 641 (1 egz.)
Kłobucka 14 (BD37)
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Fermented vegetables : creative recipes for fermenting 64 vegetables and herbs in krauts, kimchis, brined pickles, chutneys, relishes and pastes, 2014
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach 364-366.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again