279663
Książka
W koszyku
Domowy wyrób nabiału / Kathy Farrell-Kingsley ; [tłumaczenie: Olga Knopińska]. - Wyd. 3. - Warszawa : RM, [2015]. - [4], 212 s. : il. ; 24 cm.
Domowe miękkie, niedojrzewające sery, np. mozzarella, kozi, śmietankowy, świeża maślanka, kefir, jogurt, creme fraîche, masło mają niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe produkty. Ich samodzielne robienie może być niezwykłym hobby, ale przede wszystkim daje pewność, że odżywiamy się zdrowo. Do wytwarzania wybornego domowego nabiału nie potrzeba profesjonalnie wyposażonej kuchni.Co więcej, większość miękkich serów i innych wyrobów mleczarskich powstaje w ciągu kilku godzin, z produktów, które zazwyczaj mamy pod ręką. Dzięki przejrzystym, prostym instrukcjom zawartym w książce sami przetworzymy świeże mleko i śmietanę w produkty zawierające żywe kultury bakterii. W książce podano także przepisy na potrawy z nabiałem w roli głównej - przekąski, dania główne, przystawki i desery. Krokietami z serem lub ciastem czekoladowym z kwaśną śmietaną mile zaskoczysz niejednego łasucha.
Strefa uwag:
Tyt. oryg.: Home creamery
Uwaga ogólna
Tyt. oryg.: The home creamery, cop. 2008.
Na s. red. ISBN wyd. 1: 978-83-7243-866-9.
Rok wyd. na podst. strony internetowej Wydawnictwa RM.
Dod. do tyt. z okł.
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej