279020
Książka
W koszyku
Jarska kuchnia siostry Anieli / Aniela Garecka. - Wyd. 2. - Kraków : Salwator, cop. 2013. - 150 s.. ; 22 cm.
Poradnik kulinarny najpopularniejszej siostry zakonnej z zakonu sióstr salwatorianek, s. Anieli. Znajdziesz w nim: 1. sałatki i surówki; 2. przepisy na wyśmienite gołąbki; 3. potrawy z makaronów i ryżu; 4. domowe kluski, kopytka i pierogi; 5. placki ziemniaczane; 6. omlety i pasty; 7. domowe przetwory (kompoty, cukinie, zakonne konfitury, jabłka smażone). Ponadto dowiesz się: Co zrobić, jesli sól w solniczce zwilgotnieje? Jak odróżnić jajko gotowane od surowego? Co zrobić, by jajecznicy było "więcej", a białko ubite na sztywna pianę? Jak przechowywać kasze i mąkę, by przez rok nie straciły na jakości? Co zrobić, by kasza po gotowaniu była bardziej sypka, a makaron się nie kleił? Czy czerstwy chleb da się "odświeżyć"? Co zrobić, by usunąć nieprzyjemny zapach ryb, który pozostaje na rękach i desce? Jak pozbyć się plam na ubraniu z żywicy.
Status dostępności:
Braci Wagów 1 (W127)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej