278146
Book
In basket
Chleb : techniki wypieku, przepisy, wskazówki / Jeffrey Hamelman ; il. i zdj. Chiho Kaneko ; [przekł. z jęz. ang. Jakub Kowalczyk]. - Wyd. 1 (na podst. wyd. 2 w jęz. ang.). - Warszawa : Buchmann, 2013. - XVII, 478 s., [16] s. tabl. : fot. kolor., tab. ; 24 cm.
Uznana za najlepszą wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba - za jego "biblię" - zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.
Availability:
Lachmana 5 (Czytelnia Naukowa do wypożyczania)
There are copies available to loan: sygn. 641.55 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 459-460. Indeksy.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again