278106
Book
In basket
Męskie gotowanie / Piotr Adamczewski. - Warszawa : Prószyński i S-ka, [2005]. - 134, [2] s., [16] s. : il. ; 24 cm.
Kim był Lukullus i co lubił jeść? Co robił Rossini, gdy nie komponował, i Talleyrand, który długie lata mącił w polityce europejskiej? Co łączy admirała Nelsona z doktorem Przypkowskim lub pianistę Rubinsteina z pisarzem Balzakiem? Otóż wszystkich tych panów charakteryzuje fascynacja kuchnią i stołem. Jedni z nich tylko jedli, inni o kuchni pisali, a jeszcze inni także komponowali nowe przepisy i gotowali. Ta książka przedstawia krótkie biografie największych światowych smakoszy, a także podaje ich ulubione potrawy. Każdy Czytelnik może zaś po lekturze stanąć przy kuchni i zrobić pierwszy (a potem i następne) krok w pasjonującym męskim zawodzie: kucharstwie! Lekcje gotowania są także egzaminem z wyobraźni, fantazji i odwagi. Przejście tego kursu pozwoli odważnemu Czytelnikowi zostać dyplomowanym kucharzem-amatorem z certyfikatem potwierdzonym przez autora. Panowie, do rondla!
Availability:
6-go Sierpnia 23 (W34)
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Koński Jar 10 (W109)
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
01-21.03.2025 Placówka zamkneta z powodu inwentaryzacji (skontrum).
Notes:
General note
Indeks.
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 132.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again